Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

Unutmayın; Otorite Varsa, Özgürlük Yoktur! 16. yılımıza selam olsun!

Her şeye rağmen; "Biz Her Zaman Buradayız Ve Devam Ediyoruz!" Unutmayın, OTORİTE VARSA, ÖZGÜRLÜK YOKTUR! 16. yılımıza selam olsun!...

Her şeye rağmen; "Biz Her Zaman Buradayız Ve Devam Ediyoruz!" Unutmayın, OTORİTE VARSA, ÖZGÜRLÜK YOKTUR! 16. yılımıza selam olsun!


Ağustos 2009'da yola çıktık, bu demektir ki 15 yılı geride bırakmışız. 

Gazete Demokrat'ın Gündem etiketi altında yer alan ilk metnin tarihinin 19 Nisan 2012 olması sizi şaşırtmasın sakın. 

O metni okudunuz mu bilemiyoruz ama, orada, o kısacık yazıda önceki 3 yıllık arşivimizin silindiği anlatılmıştı kısaca. 

2012 yılından önceki 3 yıllık arşiv silinmişti, kurtaramadık. Ama kaldığımız yerden devam ettik inatla.

Bugün geldiğimiz noktada yaklaşık 31 bin yazı ve binlerce görsellik büyük bir arşive ulaşmış durumdayız.

Evet, bir blog olmamıza rağmen ve çok kısıtlı koşullarda da olsa, günlük ortalama 2 bin 500 - 3 bin okuma seviyesinin altına da düşmüyoruz.

Sizler bizi terk etmediğiniz sürece de düşeceğimizi sanmıyoruz. Hatta düşmeyeceğimizden eminiz.

Bir blog için bu sayısal veriler elbette umut ve cesaret verici. Bu bakımdan epeyce mutluyuz.

19 Nisan 2012 tarihli o kısa metnimizin sonunda sizlere; "Biz Her Zaman Buradayız Ve Devam Ediyoruz!" demişiz. Sözümüzü tutmuşuz. Buradayız ve devam ediyoruz!

Bu metinle birlikte Gazete Demokrat hepinizin, bütün okurlarının bildiği yayın çizgisini aynen sürdürecektir. Tersi düşünülemez zaten. Bunu yaparken de, her zaman olduğu gibi solun tüm kesimlerine kucak açmaya devam edecektir. 


Fakat örneğin üç beş kişilik ve halkla emekçilerin haberlerinin bile olmadığı, bize göre temelinde grupçuluk reklamından başka hiç bir şeyin bulunmadığı her türlü girişime sayfalarını kapatacak. Solun tarihine bakıldığında, içinde işçi sınıfı ve halkın bulunmadığı bütün girişimlerin mücadeleye herhangi bir katkılarının olmadığı görülecektir. 

Dolayısıyla Gazete Demokrat, grupların ve kimi çevrelerin hamallığını yapmayacak, onların taşeronu olmayacaktır.

Öte yandan günlük gelişmelerin ve olayların en önemlilerinin ve atlanılmaması gerekenlerin yayınına devam edilecektir. Ankara Polatlı'daki korkunç otobüs kazası bu dediğimize bir örnektir.

Fakat örneğin Bursa Karacabey'deki, bize göre "sözde" çifti eylemi(?!) gibi girişimlerin haberlerini artık Gazete Demokrat'ta görmek mümkün olmayacaktır. Çünkü o bir çiftçi eylemi değil, bir avuç lumpeni yola dökmüş saçma sapan bir CHP organizasyonuydu ve kesinlikle sayfalarımızda yer almaması gerekiyordu. Bu dediğimizi, bu girişimle ilgili yayınımızın bir özeleştirisi olarak kabul edin.

Dünyadaki gelişmeler ve olaylar bugüne kadar nasıl ve hangi biçimde yayına alındılarsa bundan sonra da aynı anlayışla sayfalarımızda yer alacaklardır. Bu noktadaki tek kıstasımızın, halka ve işçi sınıfına ve onların mücadelesine bir katkı yapıp yapmadıkları olacaktır.

Bilim, Kültür-Sanat, Çevre, Röportajlar, Video gibi artık aşina olduğunuz etiketlerimiz (kategorilerimiz), koşullarımız ölçüsünde yerlerini koruyacaklar, daha da geliştirilmeleri konusunda çaba sarf edilecektir.

Spor Yazıları etiketimize gelince...

Türkiye'deki bütün futbol ligleri hariç tüm spor dallarıyla ilgili her türlü yazı ve materyal Gazete Demokrat'ın ilgi alanında olmaya devam edecektir.

Türkiye liglerini ve Türk futbolunu Gazete Demokrat'ın sayfaları dışında tutma kararımızın bir tek nedeni vardır: Hakem rehin almış bir şahsın başkanı olduğu bir federasyonun organize ettiği Türk futbolu artık ne kulüp düzeyinde ne de ulusal anlamda Gazete Demokrat'ı ilgilendirmemektedir.

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi; Ağustos 2009'da yola çıktık, bu demektir ki 15 yılı geride bırakmışız. Ve her şeye rağmen; "Biz Her Zaman Buradayız Ve Devam Ediyoruz!"

Unutmayın, OTORİTE VARSA, ÖZGÜRLÜK YOKTUR! 16. yılımıza selam olsun!

GAZETE DEMOKRAT

Hiç yorum yok